Terugblik op vijf jaar Klimbos Garderen

Geplaatst op woensdag 28 juni 2017


"Vijf jaar geleden openden wij ons Klimbos in Garderen. Wat begon met drie parcoursen, is inmiddels uitgegroeid tot een mooi klimpark met maar liefst zeven parcoursen. En niet te vergeten, dit jaar zijn wij uitgeroepen tot een na beste actieve uitje van Nederland!"

Onderstaand interview met Erik Kroon, eigenaar en initiatiefnemer van Klimbos Garderen, is verschenen in de Barneveldse Krant van 27 juni jl. De visie van Kroon gaat verder dan alleen het realiseren van het Klimbos in Garderen. Zijn volgende stap is Garderen verder te ontwikkelen en het op de kaart te zetten als eerste 'outdoor' dorp van de Veluwe. Dit doet Kroon al met de fietsverhuurketen VeluweSpecialist, wat net als Klimbos Garderen onderdeel is van SOS Events BV. Bij de VeluweSpecialist kunnen toeristen onder andere fietsen, e-bikes, (e-)mountainbikes, loopfietsen, twizy's huren inclusief mooie routes over de Veluwe. "Daarnaast zijn we met verschillende ondernemers en regio's plannen aan het maken om Garderen aan te sluiten op een ATB netwerk, ruiterpaden en wandelroutes."

Klimbos Garderen verwacht dit jaar 40.000 bezoekers te verwelkomen en is daarmee het populairste en best beoordeelde Klimbos van de Veluwe geworden in slechts vijf jaar tijd. "Wij zijn niet alleen het hoogste Klimbos, maar ook het veiligste. En dat laatste wordt het meest gewaardeerd door onze bezoekers. Want het geeft je een veilig gevoel als je weet dat je kinderen en jijzelf continu vastzitten op het parcours", aldus Kroon. Klimbos Garderen is geschikt voor jong en oud, schoolreisjes, trainingen voor sportopleidingen, kinderfeestjes, gezins- en bedrijfsuitjes, maar ook voor instanties met moeilijk opvoedbare kinderen en mensen met een beperking

Lees het complete artikel in de Barneveldse Krant
Boek ook snel je leukste uitje in Klimbos Garderen

Ben jij een vroege vogel?
Kom dan in de ochtend klimmen om 09.00, 09.15 of 09.30 uur en profiteer van een mooie korting.
German English Dutch