Educatie in Klimbos Garderen

Geplaatst op vrijdag 26 april 2013


Klimbos Garderen heeft een bijzondere samenwerking opgezet met Staatsbosbeheer.
Het perceel waar het klimbos in staat is van Staatsbosbeheer en wij zijn dan ook erg trots op het uiteindelijke resultaat.

De doelstelling van Staatsbosbeheer om mensen meer van de natuur, op verschillende (actieve)manieren, te laten genieten. 'Een klimbos is hier een perfect voorbeeld van', aldus Staatsbosbeheer.

Nieuw in het Klimbos van Garderen is de educatie die in het perceel zijn opgehangen. Niet op gewone hoogte maar, je raadt het al, opgehangen in het parcours.
Deelnemers die aan het klimmen zijn krijgen dan educatie over de natuur die ze op dat moment zien. Ook de verschillende vogelkasten geven meer een beeld wat er leeft op de Veluwe.
Voor de kinderen is er een vragenlijst die ze later kunnen invullen zodat de educatie wordt gecombineerd met het klimmen. Klimbos Garderen heeft verschillende schoolreisjes arrangementen samengesteld en heeft in samenwerking met de bomentuin en Landgoed Schovenhorst voor de allerkleinste een educatief programma samengesteld. Klimbos Garderen is door de totale natuurbeleving inclusief eduacatie dan ook uniek in zijn soort.

Ben jij een vroege vogel?
Kom dan in de ochtend klimmen om 09.00, 09.15 of 09.30 uur en profiteer van een mooie korting.
German English Dutch