Nationale Klimbosdag in Klimbos Garderen op 23 maart: klimmen in en voor de natuur.

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2024


Op 23 maart staan in heel Nederland de klimbossen in de aandacht. Op deze dag onderstrepen we op feestelijke wijze het belang van bossen en bevorderen we plezier en beweging in de natuur voor iedereen!

Om samen impact te maken hebben 16 klimbossen in Nederland de samenwerking met elkaar gezocht en de tweede editie van de Nationale Klimbosdag opgezet. Met als doel om meer mensen de voordelen van de natuur op een unieke, speelse manier te laten ervaren én aandacht te vragen voor het behoud en belang van bossen. Daarnaast markeert het de start van het klimseizoen!

Toegankelijk voor iedereen

Om bewegen in de natuur voor iedereen mogelijk te maken wordt de toegangsprijs gereduceerd naar €17,50 per persoon in plaats van €24,95. Daarnaast doneren we hiervan €1,00 per klimmer aan Trees for All waarmee bomen worden geplant in gebieden waar dit hard nodig is. In Klimbos Garderen vind je parcoursen voor alle niveaus. Zo kan er al vanaf 4 jaar geklommen worden maar vind je hier ook het hoogste parcours van Nederland op wel 25 meter hoogte, voor de echte waaghalzen!

Help het bos een handje: boom voor boom

Bart Nooteboom, werkzaam bij Klimbos Garderen over de samenwerking: “Op de Nationale Klimbosdag streven we ernaar mensen op een speelse manier de natuur te laten beleven, en daarmee ook aan te geven hoe essentieel het is om voor onze bossen te zorgen. In samenwerking met Trees for All, die wereldwijd bomen plant, zetten we ons in voor meer bosbewustzijn en -behoud. Wij hebben zin in een mooie Klimbosdag!”

Datum: zaterdag 23 maart 2024
Ticketprijs: €17,50 waarvan €1 donatie aan Trees for All
Reserveren via: www.klimbosgarderen.nl/nationale-klimbosdag

Ben jij een vroege vogel?
Kom dan in de ochtend klimmen om 09.00, 09.15 of 09.30 uur en profiteer van een mooie korting.
German English Dutch