NK Spijkerbroekhangen bij Klimbos Garderen blijkt een groot succes!

Geplaatst op maandag 9 juli 2018


"We hadden niet zoveel deelnemers verwacht", vertelt Erik Kroon, eigenaar van het klimbos. "Aan de voorrondes deden maar liefst 200 deelnemers mee in de verschillende categorieën." Na de voorrondes, die 'gewoon' op de grond plaatsvonden, was het om 17.00 uur tijd voor de finale. Deze was op 25 meter hoogte, op het hoogste parcours in Klimbos Garderen.

Tijdens de finale werden de beste spijkerbroekhangers van de dag naar het hoogste punt begeleid en uiteraard in een gordel gehesen om zo veilig te kunnen hangen. De hoogte zorgde voor een extra dimensie. Het was nu niet meer alleen spijkerbroekhangen waarbij de arm- en handspieren op een bepaald moment echt niet meer kunnen. Maar ook de gedachte dat je op 25 meter hoogte hangt werd voor de meeste deelnemers een extra handicap.

Maar niet voor Nova Brummelman (13) uit Eefde en Owen de Boorder (13) uit Zaandam. Zij werden glansrijk Nederlands kampioen bij de jeugd onder de 16 jaar. Met 1 minuut en 23 seconden en 1 minuut en 27 seconden bleven zij het langst aan de spijkerbroek hangen. In de categorie vanaf 16 jaar werd Michelle Beelen (25) uit Barneveld met 1 minuut en 14 seconden Nederlands kampioen bij de dames en Daan Schouten (16) uit Uddel eiste de titel op bij de mannen met 1 minuut en 40 seconden.

"Een geslaagde eerste editie", aldus Kroon, die op deze manier drie grote evenementen naar het klimbos in Garderen haalt. In het voorjaar dauwklimmen tijdens Hemelvaart, in het najaar Halloween klimmen en nu ook iedere zomer het NK Spijkerbroekhangen. Kijk voor meer informatie over Klimbos Garderen op www.klimbosgarderen.nl.

Bekijk hier het item dat Omroep Gelderland over het NK Spijkerbroekhangen heeft gemaakt.

Reacties

Ben jij een vroege vogel?
Kom dan in de ochtend klimmen om 09.00, 09.15 of 09.30 uur en profiteer van een mooie korting.
German English Dutch